Overloopzwembaden

Ben je fan van design of heb je een moderne stijl? Overloopzwembaden kunnen een moderne uitstraling hebben, maar ook helemaal landelijk en natuurlijk qua sfeer. Ze geven jouw tuin net dat tikkeltje meer. Als specialist in zwembaden en tuinen ontwerpen en leggen we jouw unieke zwembad aan.

Wat is een overloopzwembad?

Bij een overloopzwembad ligt het niveau van het water gelijk met de rand van het zwembad. Door het vlakke en constante waterpeil creëer je een soort spiegeleffect. Het overtollige zwembadwater spoelt weg via de overloop aan de zijkanten.

Wat zijn de voordelen van een overloopzwembad?

Heb je al eens gedacht aan een overloopzwembad als blikvanger in je tuin? Een overloopzwembad in de grond schept veel mogelijkheden, waar je misschien eerder nog niet aan dacht:

  • Tijdens het zwemmen geniet je van een prachtig zicht op je (perfect aangelegde) tuin. 

  • Door de constante aanvoer van water vanuit de buffertank worden vuile randen vermeden.

  • Ook vanop jouw terras of zelfs van binnen heeft een overloopzwembad een enorme esthetische meerwaarde.

Je hebt oneindig veel mogelijkheden om jouw zwembad een persoonlijke touch te geven. Zo kan je ervoor kiezen om het zwembadwater aan alle kanten over de boordstenen te laten lopen, of je gaat voor verschillende niveaus om een opstap of gezellige loungeplek te creëren. Dat kan alleen met een overloopzwembad.