Afwerking

Afwerking

afwerking

Veiligheid in en rond je zwembad

Wil je graag dat je zwembad veilig is voor kinderen? Wij hebben heel wat oplossingen om zorgeloos zwemplezier te beleven. 

 • Plaats een afdekzeil
  Ga voor een automatische veiligheidsafdekking voor je zwembad. Wij raden aan om een stevig systeem te kiezen dat geïntegreerd is in een nis of in het bad zelf. Op die manier kan je over de afdekking lopen, en blijft je zwembad afgesloten en dus proper. De voordelen van een automatisch zeil zijn het gebruiksgemak en een verregaande veiligheid. We beantwoorden graag al je vragen over ons gamma afdekzeilen tijdens een oriënterend gesprek.

 • Installeer een plonsalarm
  Een plonsalarm gaat af zodra je het water aanraakt, tenzij je het op voorhand uitschakelt met een code. Het is een goed waarschuwingsmiddel. 

 • Investeer in een overkapping
  Door een zwembad te overkappen, kunnen kinderen niet bij het water. Overkappingen zijn meestal van glas, zodat je steeds goed kan zien wat er in het zwembad gebeurt. Kies uit verschillende hoogtes. 

Onze zwembadafdekkingen voldoen natuurlijk aan strenge veiligheidsrichtlijnen. Controle door een volwassene blijft daarentegen onmisbaar. Eventueel kan je een omheining plaatsen rond je zwembad. Zorg in dat geval dat die minstens 1,20m hoog is en dat je kinderen het hek ervan niet zelf kunnen openen. 

Als zwembadbouwer geven we graag meer informatie over één of meerdere van de hulpmiddelen.


Randafwerking

Randafwerking & verhardingen

De juiste boordstenen maken jouw zwembad helemaal tot in de puntjes af. Ze fungeren als begrenzing én als accent van de heldere waterspiegel t.o.v. het nabijgelegen terras en de rest van de tuin. Laat je alvast inspireren door de verschillende afwerkingen uit onze referenties. Diverse stalen van standaard- en maatwerkoplossingen zijn bij ons in de toonzaal te Gavere te bezichtigen.


Verlichting

Verlichting

Wil je een nachtelijke duik nemen of extra sfeer creëren ‘s avonds? Geniet je zoals veel zwembadeigenaars van de dansende weerspiegeling van het water op de gevel en beplanting? Dan kan de juiste zwembadverlichting in wit (koud of warm) of gekleurde LED hier heel goed bij helpen. Ook hier zijn tal van mogelijkheden, waarbij we je graag adviseren en begeleiden in jouw keuze.


Tegenstroom & jets

Ben je sportief of wil je graag af en toe aan de conditie werken? Met een tegenstroomsysteem kan je een eindeloos zomer- en zwemgevoel creëren, ook op een kleine zwemoppervlakte. Wat betreft kracht heb je verschillende mogelijkheden, die je volledig zelf kan kiezen. We helpen je graag verder met advies op maat!

De jet brengt jouw zwembad tot leven

Een ingebouwd zwembad met tegenstroom is perfect voor de echte sportievelingen die ook graag ontspannen of de verfrissing willen opzoeken in hun vertrouwde omgeving. Jets kunnen ingebouwd worden in elk type bad, zowel een bouwkundig als monoblok zwembad. Zo kan je heerlijk baantjes zwemmen in je eigen tuin. De prijs van de tegenstroom is onder andere afhankelijk van het type (nl pomp- of turbinesyteem)en ook van de kracht van de jet uiteraard.

Zwembad met een tegenstroom of zwemspa

Een zwemspa is een zwembad met stroming, zoals een tegenstroom. Het is dus eigenlijk een combinatie van een zwembad en een zwemjacuzzi of spa. Daarom kan je heerlijk genieten tussen de bubbels van je eigen unieke swimspa, maar ook tegen de stroming zwemmen voor meer actie.

 • Afwerking
 • Randafwerking & verhardingen
 • Verlichting
 • Tegenstroom & jets