Waterbehandeling

Waterbehandeling

pH en chloor

Om de kwaliteit van je zwembadwater optimaal te houden, zijn er 2 manieren om de PH en Chloor te regelen. Dit kan volledig handmatig gebeuren met de juiste meetapparatuur of je kan opteren voor een volledig automatisch systeem die zelf de meting uitvoert en indien nodig de juiste dosering producten aan jouw zwembadwater toevoegt. Zo krijg je kristalhelder water met de kleinste inspanning.

UV C-ontsmetting

UV C-ontsmetting heeft een sterk bacteriedodend effect (ook op de Legionella bacterie), waardoor je zonder toevoeging van chemicaliën of metalen het chloorverbruik tot een minimum kan herleiden.

Hydrolyse

Met het Dryden aqua waterbehandelingssysteem (Daisy +), bieden we kristalhelder en gezond water zonder toxische ontsmettingsproducten, het allerlaagste chloorverbruik en lage onderhoudskosten. Het chloorgehalte in onze systemen ligt lager dan de chloorconcentratie van leidingwater. Met het Dryden Aqua waterbehandelingssyteem, reduceren we de waterbehandelingskosten en combineren we een gezonde zwemervaring met milieuvriendelijke en economische voordelen.


Filter & ontsmetting

Voor jouw gezondheid, gebruiksgemak en het milieu is het erg belangrijk om de kwaliteit van het zwembadwater steeds optimaal te houden. We kunnen jou diverse volautomatische meet- en regeltechnieken aanbieden. Deze meten de waarden van pH en oxidant zoals chloor in het water en voegen indien nodig automatisch de noodzakelijke producten toe om de kwaliteit van het water op peil te houden. Een goede filtratie is een must om steeds te kunnen genieten van kristalhelder water. Een goed gedimensioneerde filter gevuld met glas, gekoppeld aan een energiezuinige circulatiepomp zullen er bovendien voor zorgen dat het onderhoud tot een minimum herleid wordt. We werken met EU componenten van hoge kwaliteit, die perfect worden afgestemd op jouw zwembad en noden.

Garandeer een vlotte waterafvoer met skimmers

Een skimmer zorgt ervoor dat drijvend vuil op het wateroppervlak wordt afgevoerd naar de filterpomp en filter.Je hebt minstens 1 skimmer nodig voor jouw inbouwzwembad, maar voor een vlotte waterafvoer zijn meerdere skimmers aangeraden. Het aantal wordt berekend door onze vakmensen in functie van het volume van het bad.

Een zwembad is steeds voorzien van een aantal inbouwstukken om de waterafvoer te garanderen, waaronder skimmers. Wij werken met hoogwaterlijnskimmers. Hoogwaterlijnskimmers worden volledig tegen de zwembadboord geplaatst. Zo kunnen we een hoge waterstand creëren. Dat oogt esthetisch niet alleen mooi, maar is ook gemakkelijk in onderhoud. Skimmers zijn te verkrijgen in tal van kleuren.

 

Via een skimmer verlaat het water het zwembad. Via inspuiters komt het gefilterde water daarna terug in je zwembad. Ze zorgen ervoor dat het vuil beter afgevoerd wordt. Die vuildeetjes, zoals insecten of bladeren vloeien vlot naar een skimmermandje of goot.

 
 

Onderhoud & renovatie

Heb je ook aan het onderhoud gedacht van jouw nieuwe zwembad? Wij wel! Ook voor renovatie, onderhoud en producten voor je zwembad kan je een beroep doen op DcPools. Heb je een zwembad dat dringend een grondige opknapbeurt kan gebruiken? DcPools reikt je diverse oplossingen aan zodat je weer zorgeloos kan genieten. Wij hebben ervaring in het vernieuwen van bekleding en randstenen, het vervangen van de bestaande afdekking, het plaatsen van een warmtepomp of volautomatisch meet- en doseersysteem.

Wij adviseren je ook omtrent de nieuwste technieken van automatische waterbehandeling en filtratie, tot warmtepompen en afdekking. Het onderhoud van je zwembad is belangrijk om er lang plezier van te hebben. Wil je zonder zorgen jouw zwembad behandelen? Spring gerust eens binnen in de toonzaal in Gavere voor alle toebehoren, onderhoudsmiddelen en producten. Of wij komen graag ter plaatse voor de passende oplossing!

Plan nu jouw oriënterend gesprek

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Dankzij onze expertise en ervaring kunnen wij jouw ideeën realistisch beoordelen en je informeren en adviseren over de mogelijkheden binnen jouw budget. Wij werken elk zwembad af met personalisaties tot in de kleinste details.

Ik heb interesse in:
  • Waterbehandeling
  • Filtratie & ontsmetting
  • Onderhoud & renovatie