Afdekking

Het is van groot belang om je zwembad af te dekken en te beschermen. Zo ga je ook warmteverlies en waterverdamping voorkomen en bespaar je heel wat in het onderhoud en energie. Bovendien is het 100% veilig voor spelende kinderen en huisdieren.

Ingewerkt of bovengronds rolluik

Bij een lamellenafdekking zijn er zowel bovengrondse als in te bouwen oplossingen. De kleuren en inbouwmogelijkheden zijn legio. Bij inbouw is het plaatsen van het rolluik in een aparte nis of onderwaterstrandbank (plage) een heel esthetisch hoogstaande oplossing. Visueel oogt alles heel strak, waarbij bij een aparte nis de zwemlengte behouden blijft. Bij een plage heb je een leuke en praktische zit- of ligbank in het water. Bij de renovatie van bestaande zwembaden passen we meestal opbouwoplossingen toe. Ook hierbij heb je tal van mogelijkheden: van manueel tot volautomatisch, in lamellenafdekking of zeilvorm. De polycarbonaat solar lamellen beschikken over een anti-alg profiel, dewelke onderhoud dan weer gemakkelijker maken. Ze verwarmen daarnaast op natuurlijke wijze het bad 4 à 8°C en zo haal je de verwarmingskosten voor jouw zwembad sterk omlaag. Dit product is UV stabiel, vormvast en verkrijgbaar in strak zwarte uitvoering of met aluminiumlook.

Hieronder vind je enkele mogelijkheden van afdekkingen:

 

Automatisch ingewerkt rolluik

Onze automatische afdekkingen zijn veilig, energiebesparend en eenvoudig te bedienen. Ze kunnen ingewerkt worden in jouw zwembad:

  • als plage oplossing 

  • in de wand

  • in de bodem

  • ...

De lamellen zijn verkrijgbaar in PVC alsook in polycarbonaat (PC) met een verhoogde slagvastheid en temperatuursbestendigheid. Naast opake lamellen (wit, grijs, blauw en beige) zijn er ook solar lamellen die niet alleen isoleren, maar het zwembadwater ook met gemiddeld 4 à 8°C opwarmen.  Dit is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Onze lamellen afdekking voorkomt tot 80% van de warmteverliezen en dit dankzij de goede isolerende werking van onze lamellen.

Winterzeil

Na het zwemseizoen kan je ervoor kiezen om jouw zwembad af te dekken met een winterzeil. Dit zeil zorgt ervoor dat er zich geen vuil kan ophopen in het water, dat jouw rolluik beschermt is tegen stof, UV stralen, etc. Het voordeel van een winterafdekking is dat het zwemwater en jouw rolluik overwinteren in de beste omstandigheden, wat je een vlottere en comfortabelere opstart garandeert tijdens het voorjaar met een minimum aan chemicaliën. Ook voor de bevestiging zijn er diverse mogelijkheden die we graag aan je voorstellen.

Energyguard Zomerzeil

Je kan ook opteren voor een budgetvriendelijke afdekking van jouw zwembad met een noppenfolie. Met een (telescopische) oproller kan je het het zeil gemakkelijk oprollen en wegbergen.

 
 
  • Afdekking
  • Automatisch ingewerkt rolluik